Nydelig godt til ost og vårruller.
Kan også brukes som smakstilsetning i sauser.
2 store røde paprika
12 store røde chilli
700 gram sukker
2,5 dl blank eddik 7%
1 ts gelatinpulver (3 om du vil ha en fastere konsistens, men da blir det marmelade)
10 ss lunken vann
Del opp paprikaen.
Rens og del opp chillien.. Ta gjerne med litt av frøene også, for litt sterkere smak.
Kjør det hele i foodprosessoren
Ha så blandingen oppi en kasserolle.
Tilsett sukker og eddik.
Kok opp å la det småkoke 10 minutt.
Rens og del opp chillien.. Ta gjerne med litt av frøene også, for litt sterkere smak.
Kjør det hele i foodprosessoren
Ha så blandingen oppi en kasserolle.
Tilsett sukker og eddik.
Kok opp å la det småkoke 10 minutt.
Bland gelatinen i 10 ss lunken vann, hell det så sakte oppi kasserollen med det andre, mens du rører hele tiden.
Gi det ett lett oppkok i 1 minutt.
Ha røra oppi tette varme syltetøyglass, eller glassflaske.
(Jeg koker syltetøylass i en kasserolle med vann, for å få de sterile og varme.
Det gjør at det blir vakum når du skrur på lokket etter å ha hatt oppi sausen.
Noe som igjen gjør at sausen får lang holdbarhetstid.)
Gro Kristin <3
1 kommentar
Takk for tipset jenter! Prøver den til lørdag 🙂
Skal besøke bloggen deres ofte heretter-ha en flott dag!