Hveteboller..

Hvetebolledeig kan man lage alt mulig av. 
Kanelsnurrer, klippekrans osv osv osv, eller bare helt vanlige boller..

Her er en oppskrift fra vår bestemor i Narvik, tror den opprinnelig kommer fra vår tante Gunn i Narvik.. 
Veldig gode, saftige boller.. Som holder seg saftige og gode i dagersvis.

Oppskrift:

1 kg hvetemel
200 gram sukker
200 gram smeltet smør/margarin
1/2 liter melk
100 gram gjær
2 egg
2 ts kardemomme

Smelt smøret og ha i melka. La det bli fingervarmt. Ha så i eggene, bland godt.
Bland sammen alt det tørre.  Å hell det våte i det. 
Rør sammen, og jobb med deigen.
Sett deigen til heving ca 1 time.

Smør bollene med egg..

Rull så ut bollene, å la de etterheve 30 minutt..
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10 minutt..

Gro Kristin <3 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg