En oppskrift som består av pommes frites, med ost og
saus, lokalt kalt gravy.
Sies å være nasjonalrett i Canada og spesielt i byen Quebec.
Denne oppskriften kopierte jeg fra ei som heter Irene, inne på facebookgruppa “Matprat og oppskrifter” som du finner her,
Masse flotte oppskrifter og hjelpsomme folk 🙂
Meld deg inn, å del din oppskrift. Kanskje nettopp din blir tatt ut til å bli et blogginnlegg her:)
(Vi spør selvsagt om tillatelse først)
Oppskrift..
For 4 pers.
Ca. 500 gr Pommes Frites
ca 50 gr ost (Jeg brukte Jarlsberg strøost)
1/2 gul løk
1 hvitløksbåt
Ca 1-2 dl fløte (Jeg brukte en pk fløte)
1 terning hønsbuljong
Salt og Pepper
2 ss Soyasaus (kan sløyfes) (Jeg brukte 2)
Smør
1. Finhakk hvit og gul løk.
Fres den myk i en kasserolle og tilsett så fløten.
La sausen puttre til den tykner litt.
Smaksett med buljong/fond, litt soya og svartpepper.
Smak av.
2. Friter eller lag pommes fritesen i ovnen.
I mellomtiden skjærer du osten i ganske tynne staver.
Når pommesen er ferdig, legger du den
på en tallerken og salter.
Legg ostestavene over pomme friten og hell sausen over.
Spis og NYT!! :))
Gro Kristin <3