Amerikansk kjøttsaus!

Nydelig saus som passer til flere ulike retter..
Både til pasta, ris, potet, for å ha i hamburgerbrød og på pizza.

2 kjøttdeig à 400g
2 passe store løker
4 fedd hvitløk
1 stor paprika
5 ferske campignon (kan sløyfes)

1 dl rødvin
1,5 dl ketsup
2 dl sweet’n sour saus
2 dl vann
2 ss balsamicoeddik
1 ss sennep
2 ss worcesterssaus
2,5 ss tomatpurre
2 ss brunsukker
1,5 ts chillipulver (Smak deg frem)
1/2 ts spisskummin
1/2 ts grovmalt pepper
4 ss rømme

Sånn gjør du..
Kutt opp løk, hvitløk og paprika.
Stek kjøttdeigen, og surr løk, paprika og hvitløk lett til løken blir gylden i farge.
Ha det oppi en gryte.

Ha så oppi vinen, å la det hele surre et par min, før du har oppi resten.
Jeg pleier å blande resten i et litersmål på forhånd, å bare tømme alt oppi.
Så lar du det stå å putre 20-30 minutt mens du gjør ferdig resten av middagen.

Evt steker rundstykker/hamburgerbrød. Koker pasta, ris eller potet..
Gode hamburgerbrød finner du oppskrift på her.

Gro Kristin <3

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg