Rekesmørbrød er jo bare så nydelig godt nå i disse sommertider..
Å det fins nok like mange varianter av rekesmørbrød som det fins personer som spiser dem.
Den mest vanlige varianten er vel den med loff, reker, agurk, sitron, persille/dill og majones..
Jeg liker den best med aioli.. Å da helst hjemmelaga..
Så det skal jeg dele oppskrift på med dere her nå.. Min egen vri på aioli 🙂
1 egg
1 ts grov pepper
1 ts hvitvinseddik
1 fedd hvitløk
2 dl solsikkeolje
salt og sitron
Rens hvitløken og press den i en hvitløkspresse
Ha alle indigrediensene forutenom olje i en blender/foodprosessor
Bland det rask sammen
Ha så i oljen i en tynn stråle mens blenderen står å går
Visp det til du får en tykk majones, smak til med salt og sitron..
Denne kan du fint legge på et glass, å sette i kjøleskapet, den holder seg ca 1 uke 🙂
Gro Kristin <3