Rømmegraut er jo bare såå godt da..
Å spekemat hører selvsagt til..
Rømmegrøt har en lang og gammel tradisjon her i landet..
Før i tiden tok folk med seg rømmegrøt når de dro på barselsbesøk, og rømmegrøt ble servert ved våronna, og andre slåtter..
Rømmegrøten skulle lages med rømme, smør og ekte god fet fløte..
150 gram smør
2 dl hvetemel.
2 bokser sæterrømme
1/2 liter kremfløte
Smelt smøret, rør inn melet.
Ha i kremfløten og sæterrømmen fort..
La det hele putre på svak varme og rør hele tiden..
Et lite tips, er å legge mynter på ovnsplaten, så kasserollen ikke er borti rett oppå plata..
Server med god spekemat og flatbrød..
Her velger du dine favoritter.. Kun det beste er bra nok..
Selv bruker vi skjenning istedet for flatbrød.
Jeg liker så godt den søte på den..
Gro Kristin <3
(Pssst: En liten hemmelighet, som du ikke må fortelle noen, for da blir du nok lynsjet for å tukle med en kjær norsk tradisjon.. Snøfrisk er utrolig godt i rømmegrøten.)