Hjemmelaga hjorteboller i fløtesaus.

Dette ble virkelig en slager her hjemme i dag.. Både svigermor, gubbeluren og unga spiste massevis.

600 g hjortekjøttdeig
2 ss potetmel
2-3 dl melk
1/2 ts timian
1/2 ts muskattnøtt
1,5 ts ingefær
grovsalt og grovpepper

Lag t-skjestore boller.. Bruk 2 ts til å forme dem..
Stek de så de får en fin mørkbrunfarge, å legg de i en form til etterpå..

Lag så en fløte/viltsaus..
Oppskrift på fløte/viltsausen jeg brukte i dag..

100 gram ekte meierismør
5-6 ss hvetemel
1  liten boks kremfløte
Vann til passe tykkelse (eller Jacob’s kjøttkraft (Vi liker den tykk)
1-2 knuste/malte einebær
4-6 skiver fløtemysost
2 laurbærblader
salt og pepper

Brun smør og mel, ha så oppi kremfløten når melblandingen har fått en lys brun farge. Det må være såpass at du kjenner lukta av brunsaus.
Så tilsetter du kraft/vann til passe tykkelse.
Ha så oppi brunosten.. Kan hende du må ha i litt mer kraft etterpå da, siden brunosten gjerne gjør sausen enda tykkere.
Så har du i de andre smakene..
La det stå å putre litt til du kjenner melet er kokt inn.. Så legger du hjortebollene oppi.. La det ligge å pute litt mens poteter koker seg ferdig..

Tips:
1) Ha i vann å rør etter hver stekeomgang av boller. Det gir vannet god smak til sausen, om du ikke har tenkt å bruke ferdigkraft.
2) Denne oppskriften er også veldig god til hjemmelaget joikaboller, altså, der du bruker kjøttdeig av reisndyr..

Server det hele med gode nypoteter, gulrot og tyttebærsyltetøy. Eller tyttebærgele om du har.
Ribsbærgele er også velig godt..
Det skal jeg legge ut oppskrift på siden 🙂

Gro Kristin <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg