Hjemmelaget tomatchutney.


(Beklager så mye det dårlige bildet, skal se om jeg får tatt et bedre siden)

¾ dl god olivenolje
500 g løk
2 fedd hvitløk
500 g grønn paprika
1 rød chili
1 kg tomat
250 g rosiner
500 g sukker
1 ts malt ingefær
½ ts malt allehånde
5 dl god eddik (7%)
1 ts malt nellik

Fremgangsmåte:

Lag et kutt i tomatene og legg dem i kokende vann. Ta dem opp etter noen få sekunder, skyll dem i kaldt vann og flå dem.

Tomatene deles og kjernene fjernes.

Varm opp olje og la finhakket løk, hvitløk og strimlet paprika frese noen minutter.

Legg tomater og resten av ingrediensene i kjelen med olje/løk/paprika. Rør godt rundt og la det småputre sammen i 1-1½ time.

Fyll blandingen på egnede glass mens den ennå er varm, men ikke kokende.

Tomatchutney smaker godt til både kjøtt- og fiskeretter.

Gro Kristin <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg