(Beklager så mye det dårlige bildet, skal se om jeg får tatt et bedre siden)
¾ dl god olivenolje
500 g løk
2 fedd hvitløk
500 g grønn paprika
1 rød chili
1 kg tomat
250 g rosiner
500 g sukker
1 ts malt ingefær
½ ts malt allehånde
5 dl god eddik (7%)
1 ts malt nellik
Fremgangsmåte:
Lag et kutt i tomatene og legg dem i kokende vann. Ta dem opp etter noen få sekunder, skyll dem i kaldt vann og flå dem.
Tomatene deles og kjernene fjernes.
Varm opp olje og la finhakket løk, hvitløk og strimlet paprika frese noen minutter.
Legg tomater og resten av ingrediensene i kjelen med olje/løk/paprika. Rør godt rundt og la det småputre sammen i 1-1½ time.
Fyll blandingen på egnede glass mens den ennå er varm, men ikke kokende.
Tomatchutney smaker godt til både kjøtt- og fiskeretter.
Gro Kristin <3