Gulrotmarmelade, en smak av påske..

Denne gulrotmarmeladen er virkelig god.. 
I gamle dager kalte de den for falsk appelsinmarmelade..

Appelsin og påske er jo veldig venner.. Så denne må vi bare ha..
Den er god i både sauser, og på rundstykke med ost..
Å selv om vi er midt i flytting for tiden, så er denne så enkel å lage, at jeg tar meg tid til det 🙂 

 Ingredienser:


3 appelsiner

500 g gulrot
300 g sukker
evt. ca. ½ ts malt ingefær eller kanel
(Jeg tok 1/2 ts kanel, og 1/2 ts malt ingefær)

Fremgangsmåte:

La appelsinene ligge i lunkent vann og skrubb dem godt. Grovriv skallet og press saften.

Pakk gjerne steinene inn i et tynt klede som knyttes igjen med bomullstråd. Steinene inneholder pektin som er et naturlig tykningsmiddel.

Kok skall, saft og steiner i ca. 15 minutter.

Skrell gulrøttene og riv dem grovt. Ha dem i kjelen sammen med sukker og evt. ingefær eller kanel. Kok marmeladen over svak varme i ytterligere 15 minutter uten lokk.

Fyll marmeladen på små, varme og rene glass.

Sett straks på lokk. Oppbevar marmeladen kjølig.

Gro Kristin <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg