Hvordan får man ørreten perfekt på grillen..
Vi brukte slike aluminiumsformer.
La ørretfileene oppi.
Smurte ørreten med god rapseolje. Drysset over grov pepper, maldon salt, og fersk dill.
Og la noen skiver med sitron bortover..
Først grillet vi ørreten over sterk varme med skinnet ned. Når vi så at ca 1/2 cm opp ble lys rosa.
Så skrudde vi ned varmen på minimum. La over litt folie over formen.
Å lot det få stå til saus og poteter var ferdig..
Oppskrift på sausen:
100 gram meierismør
4 ss hvetemel
1 boks Jacob’s fiskekraft
1 boks creme fraiche
1 håndfull fersk persille
1 håndfull fersk dill
Smelt smøret, rør inn melet.
Tøm så Jacob’s fiskekraft over jevningen.
Kok opp til det tykner. Tilsett creme fraiche med stor spiseskje-mengde ad gangen.
La det putre 3-4 minutt, tilsett så persille og dill som du har finhakket.
Smak til med maldon grovsalt og grov pepper. .
Helt nydelig..
Gro Kristin <3
ser gott ut 😀