Dette r virkelig nydelig godt.. Kan ha det på is, pannekaker, i kremen til kaka, i div sauser.
Ja, er vel bare fantasien som stopper en her.. Nydelig godt er det..
Jeg lagde ca 1 liter sirup.
Til det brukte jeg..
1250 gram bringebær
1 kg farin
2 dl brunsukker
2 dl melis
saften fra 1 sitron
1,5 liter vann
La det hele kokes opp, til du ser at bringebæra har mistet fargen sin.
Klem og mos bæra godt, så du er sikker på å få ut mest mulig smak.
Hell hele røra over i et dørslag, som du har et klede oppi, slik at den fine saften siles ut i en annen kasserolle.
La dette få stå å putre og koke i ca 2 timer til du ser det begynner å tykner litt..
Så heller du det hele over i flasker og glass som du har vasket og kokt/tørket i stekeovnen og er varme.
Ha på lokk med engang. Dette skaper vakum, og gjør så sirupen holder seg lenge lenge..
Så det kan være lurt å ha sirupen oppi små flasker som rommer bare et par desiliter. For etter at du har åpnet flasken, vet jeg ikke hvor lenge den holder seg.
Men før flasken er åpen, så holder det seg hvertfall 1 år 🙂
Gro Kristin <3
Nam nam…
Genialt! Skal prøves 🙂
Så veldig godt ut (: