Gro's hjemmelagde Ferskenchutney.



1 kg fersken
2 ss finhakket fersk ingefær
1 finhakket fersk chilli
2 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
1 dl eplecidereddik
1 dl rørsukker (urafinert sukker)
1 ts kardemomme
1 kanelstang
1 vaniljestang

Først tar jeg ut stenene på ferskenen, kutter så ferskenen opp i båter og biter. Har det i kasserollen.
Har oppi alt det andre. Skraper ut frøene på vaniljestanga, og putter også oppi stanga.
Så lar jeg det få stå å putre på kokeplata til det har blitt fin konsistens. Liker at ikke alle bitene blir moset, da det ser penere ut.

Mens det står å putrer så vasker jeg og setter glassene i ovnen på 150 grader for å få de varme og sterile.
Ca 10-15 minutt..

Så har jeg oppi chutneyen i glassene, å skrur på lokket med en gang, mens alt er varmt. Det skaper vakum.
Noe som også gjør at chutneyen holder seg i flere mnd..

Ferskenchutneyen er veldig søt. Passer fint på ost. Eller som syltetøy alene.
Denne er også veldig godt å ha på is eller inni kaker som fyll..

Nam nam..

Gro Kristin <3

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

DAMER-forfaen

DAMER-forfaen

40, Fredrikstad

Vi er tvillingene Line og Gro, som sliter med fritidsproblemer, så vi lager en blogg om det.. Her vil vi dele alt vi gidder å dele av hverdagslige sysler.. Hvem er vi? Joda, vi er jo som sagt tvillinger.. To kjærringer som krangler og er uenig om alt.. Så ulike som det går ann å bli, til tross for at vi er enegget.. Vi begge bor i Fredrikstad, alt for nære hverandre.. Bare 5 minutt gange, for å plage hverandre.. Begge har 4 unga, og en gubbe hver.. Gubbene våre er gjerne ofre for alt påfunnet vårt om dagene, så dem blir dere nok å få høre litt om her i bloggen.. Vi sparer dem ikke for noe.. Så velbekomme.. Om bloggen faller i smak eller ikke, det driter vi i..

a href="http://topp.bareblogg.no/">Topp @ BareBlogg.noNorske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits