HVETEBRIKETTER

Dette er helt min egen kreasjon. Oppskriften og utførelsen har jeg funnet opp helt selv. 

Det kan hende det finnes noe lignende rundtomkring. Men jeg har ikke kopiert eller etterlignet noe jeg kjenner til.

Disse brikettene er veldig enkel å lage og det er bare fantasien som setter grenser for hbordan du ønsker å lahe dem.

Denne morgenen lager jeg 3 slag.

Jeg har en grunndeig.

1 kilo hvetemel

1 dl nøytral olje

1 dæsj salt

5 dl veske ( vann eller melk)

1,5 pk tørrgjær

Hevetid ca 1 time. Steketid ca 25 minutter. 200c*

 

Disse variantene laget jeg nå.

Hvetebriketter søt type:

Tilsatte 2 dl sukker Og 

1 ss kardemomme i grunndeigen.

 

 

 

 

 

Elter alt sammen og knar deigen godt i ca 10 minutter.

 

 

Etter heving, trykker jeg deigen utover i ei langpanne.

 

 

Pensler med egg og deler den opp i firkanter med ei pizzarulle.

 

 

Etter steking lar jeg det avkjøle på rist før jeg deler bitene for hånd.

 

 

 

 

 

 

Variant 2 ble tilsatt hakkede soltørkede tomater og basilikum. Etter at jeg trykket ut deigen i ei langpanne, penslet jeg den med vann og strødde revet ost over.

 

 

 

 

Variant 3 ble tilsatt havregryn og solsikkekjerner. Etter at jeg hadde trykket ut og delt deigen, penslet jeg med vann og strødde på gresskarkjerner.

 

 

 

 

 

Disse passer til det meste. Og det er bare fantasien som setter grenser på hva du tilsetter.

 

 

 

 

Noen forslag er:

 

 

 

Tørkede frukter

 

Sjokoladebiter

 

 

1/2 om 1/2 med hvetemel og annet mel

 

 

Rosiner

 

 

Osv osv osv

 

 

 

 

Nyyytes

 

 

 

 

LineRene’e♡

2 kommentarer
    1. SMART..
      Jeg innbiller meg jeg vil ha litt mer veske, men ellers bra. 😉
      Baker focassia på samme måten, men da med 1kilo mel og 1liter vann.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg