PÅSKERIBBA BLE STOR SUKSESS

Til jul ble det kjøpt inn ribber så det sang etter. Butikkene nærmest kaster ribba etter kundene. Og her hjemme er vi ikke bedre enn at vi kjøper inn mye mer enn vi orker å spise.

Men disse ribbene må jo spises.

Men det fristet ikke noe særlig med juleribbe nå i april.

Men her er vi ikke rådløse og ei heller redd for å prøve noe nytt.

Dette har jeg gjort.

* jeg kuttet ruter i svoren og kryddret med timian, salt og pepper.

* jeg brukte 1 liter appelsinjuice som jeg helte ned i forma  hvor ribben lå.

* kuttet skiver av fersk ingefær og la rundt.

* delte 5 hvitløksfedt i 2 og spredde utover

* stekte ribba på 65C* i 15 timer.

* etterstekte på 200C* i omtrent 30 min. For å få sprø svor.

* lot ribba hvile på rist i omtrent 1 time før jeg delte den opp til servering.

Mens ribba hvilte tømte jeg av all skyen og silte av hvitløken og ingefærbitene.

Så laget jeg saus.

* reduserte skyen til omtrent 2/3.

* tilsatte 1-2 ss mørk buljong (må smakes til)

* tyknet sausen med maizrnamel til passe tykkelse

 

Det hele serverte jeg med kokte poteter, grønnsaker og tyttebærsyltetøy.

Unnskyld språket.

Men dette ble JÆÆÆVLIG godt

Nyyytes

LineRene’e♡

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg