Stekeovnen er skinnende ren. Endelig noe som funker :)

Jeg så på God Morgen Norge på Tv2 i går. Der ga dem tips om hvordan en kunne få komfyren ren.

Jadda tenkte jeg.

Nå har jeg kjøpt og prøvd all alkens til rengjøringsmiddler og prøvd ut en masse kjærringråd uten at jeg har blitt helt fornøyd.

Joda. De fleste rådene funker noenlunde greit.

Men jeg har høye forventninger. Og dem vil jeg så gjerne ha innfridd.

Så da skjønner du nok at ørene mine sto på stilk når det ble snakk om noe som skulle være bra på komfyrer.

Dette året har vært et begivenhetsrikt og innholdsrikt år. Og komfyren har ikke blitt rengjort. Så her skulle dagens råd virkelig få noe å bryne seg på.

Jeg vil også legge til at jeg jevnlig rengjør ovnen med ovnsrens og vann. Men med 4 kreative barn og en 10 år gammel Miele komfyr. Så har årene virkelig satt spor. 

Egentlig var det bestemt at vi skulle bytte ut denne nå i desember. Men nå ser det ut til at komfyrren har fått nytt liv. Og hvorfor kjøpe nytt  når det man har er så bra.

Se selv. Trodde jeg hadde tatt bilde inni komfyren.  Men det hadde jeg visst ikke. Men her ser du glasset og da kan du vel tenke deg innsiden av komfyren 🙂


Om jeg ikke husker feil så ble det sagt at komfyren skulle stå på 50 grader. Men siden jeg ikke var helt sikker så prøvde jeg dette ut med kald ovn. Og det funket som bare rakkern 🙂

Jeg tømte vann over glasset og bunnen av komfyren. På veggene gikk det ikke så greit da det bare rant av.

Så drysset jeg en hel boks bakepulver over det hele. De stedene vannet hadde rent bort sprutet jeg bare på nytt vann over bakepulveret. Det er lett å se at bakepulveret har kommet i kontakt med vannet. For det bruser nokså mye.

Dette lot jeg virke i ca 2 timer (jeg glemte hele dritten hihi)

Så var det bare å ta frem skurefilla.

Og jaggumeg forsvant ikke dritten.

Jeg hadde en butt smørkniv og stålull til hjelp på et par steder hvor dritten virkelig hadde satt rot.

Men stort sett gikk det meste av uten noe særlig gnikking og gnuing. Til min store lettelse. For denne gamle skrotten er ikke helt fornøyd med husarbeid i knestående 😉

Seee så fint det ble. Nå er det bare å sette igang med julebaksten 🙂


Lykke til 🙂

LineRene’e ♡

29 kommentarer
  1. Kjempe fin blogg! 🙂 Så på det i går jeg også! Utrolig kult å se at det faktisk funker da! 😀 Ta gjerne en titt innom min åhjelp meg med å finne ut hva jeg skal blogge om i neste innlegg 🙂 Klem! 🙂

  2. Så smart. Dette må jeg prøve til helga. Ovnen min ser ikke ut! 🙂
   Så får jeg sette i gang med julebaksten også tenker jeg……

  3. Sølvi: Ja du ser jo på bildet åssen tilstand ovnen her var i. Ingen kan beskylde meg for å pynte på det hehe.

   Hadde ei grusom lukt inni ovnen etter et misslykket forsøk på å tørke kongler i den i helgen.
   All lukten gikk bort 🙂

   Lykke til med ovnrens og julebakst 🙂

  4. Bakepulver er gull!!:) Kan brukes på det meste i hjemmet:) Har vært flittig brukt i vaskemaskinen her. For å rense opp og fjerne lukt etter vasking av arbeidstøyet (olje, diesel, bensin søl..) til mannen i huset. Putter en boks bakepulver og en dasj vaniljesukker inn i vaksemaskinen og kjører den på 60 grader.

  5. En kopp vaskepulver (f.eks OMO) i ei bøtte vann er og vidunder på møkkete steder. For de verste stedene som f.eks glasset på vedovnen – lag en liten grøt av det og legg på ett lag. Vent litt..Og vips! Bruk rent vann til å fjerne restene av pulveret.

  6. Anonym: Jeg bare hadde vann i bunnen på ovnen og på glasset. Og strødde bakepulver over. Og de stedene hvor vannet hadde sklidd unna så sprutet jeg bare på etterpå. Så fikk det hele stå og bruse og kose seg i 2 timer flr jeg vasket det bort med rent vann. 🙂

  7. Kunne dette fungert på ovntoppen også? har sånn Glasskeramisk topp, og fett har satt seg fast og vil ikke bort..
   Mvh Sigrid

  8. Beklager, men har sett dette trikset flere ganger før, men desverre viser det seg at det ikke er samme ovnen på bildet før og etter.

  9. Jeg kan forsikre om at det er samne ovnen på før og etterbildene. Om du ser på glasset på den skitne delen så skimter du mitt rutete blå gulvbelegg. Det samme kan du se på de rene bildene. Disse bildene har jeg tatt med min mobiltelefon så det er garantert den samme ovnen på før og etterbildene.
   Ristene på siden tok jeg løs og skrubbet med stålull under rennende vann..
   Lykke til 🙂 LineRene’e ♡

  10. Bruk natron, ikke bakepulver. Natron er enda drøyere. Mistenker at kanskje dette tipset stammer fra USA, og at ordet “Baking Soda” som betyr “natron” har blitt “lost in translation”…

  11. Erlend S: Det kan nok hende. Jeg fikk det med meg i et innslag på God Morgen Norge på Tv2. Nå skal det sies at jeg var på jobb og muligens mistet noe info på veien. For det var visst noe med natron på glasset. Men jeg prøvde med narton på glasset først. Men det var ikke mye liv i røra da 🙂 Uansett så funket dette også og bra var det hihi Hilsen LineRene’e ?

  12. Dette er jo gammelt nytt…
   Men lurer litt.. du som lager så mye mat,hvordan i all verden har du klart å lagd mat i denne skitten?

  13. Takk skal du ha! Denne 60 år gamle ungkaren skal nå gjøre skikkelig rent til jul med tipset ditt… 🙂

  14. Til Sigrid: Jeg bruker en dash eddik på komfyrtoppen etter at den er rengjort på vanlig måte, og vasker/pusser med kjøkkenpapir. Alt fett forsvinner, og toppen ser ut som ny.

  15. Hehe det har gått helt fint. grunnrn tiø at glasset ble så ille var at det jar sprutet andefedt på. dette fikk jeg ikke helt av og det har brendt seg mer og mer fast. + at annet matgris har kommet til. jeg har vasket og skrubbet uten nytte helt til jeg prøvde bakepulvertrikset.

  16. Hehe det har gått helt fint. Grunnen til at glasset ble så ille var at det har sprutet andefedt på. Dette fikk jeg ikke helt av og det har brendt seg mer og mer fast. + at annet matgris har kommet til. Jeg har vasket og skrubbet uten nytte helt til jeg prøvde bakepulvertrikset. Bildet får det helt klart til å se værre ut enn det var. Men ja jeg var faktisk så fortvilet selv at jeg hadde bestemt meg for at nå måtte komfyren ut. Men, nå fikk den være lengre. Og godt er det. Så kan jeg bruke pengene mine på andre unyttige ting før jul 🙂

  17. Bakepulver, eddik, sitron og salt. Har en disse tingene i hus behøver en ikke sløse bort penger på gørdyre spesialrengjøringsmidler.

  18. For en elendig forklaring. Forferdelig dårlig skrevet. Du er tydeligvis utrolig opptatt av å fortelle om dine angivelig “kreative barn” og hvor “begivenhetsrikt året har vært”, men å beskrive hvilken fantastisk metode du benyttet for å rengjøre komfyren det klarte du veldig dårlig. Stryk!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg