Hjemmelaget fiskepudding er bare kjæmpegodt og veldig enkelt å lage.
Som regel så har man det meste i skapene hjemme allerede, man trenger bare fisken.
Så om dere får tak i en fisk, eller det er tilbud på fisk, så er det bare å lage opp fiskepuddinger.
De kan fint fryses for å taes opp siden.. nam nam..
1 kg fiskefilee (Her kan man ta hva man har, torsk, sei, laks, ørret, hyse osv osv.. Det går også fint å blande flere fiskeslag)
2 ts grov salt (Jeg bruker Maldon)
2 ss potetmel
1 egg
1/2 ts muskattnøtt
ca 10 dl melk (Følg med tykkelsen, den skal ikke bli for flytende)
Tips: Ha gjerne også oppi en håndfull persille og/eller dill.. Nydelig godt.
Fyll langformen, den dype halvfull med vann, å sett midt i ovnen på 200 grader.
Del fisken i terninger..
Ha så alle ingrediensene i en foodprosessor, men ikke all melka..
Kjør for fullt.. Tilsett melka litt etter litt til du får en tykk grøt.
Ta så å hell røra oppi ildfastform/brødform, som du har dekket med bakepapir.
Størrelsen på brødformen bestemmer om du får 2 eller 3 fiskepuddinger..
Sett så formene i vannbadet inni ovnen, å la det steke i ca 45 minutt..
Server med potet, gulrot og erter.. Nam nam..
Gro Kristin <3
ÅÅÅå. Denne skal prøves. Har nemlig satt meg et mål å kutte ut ferdigmaten. Men har aldri lært å lage spesielt mye selv, så blir et spennende prosjekt. Liker godt når noen deler sine oppskrifter 🙂 Takk!