Sitronmarmelade er jo bare så godt..
Og kan brukes til alt mulig..
Enten som tilbehør til middag, svinestek, kylling eller hva du vil prøve deg frem til.
Eller oppå knekkebrødet med ost..
Det er også veldig godt å blande philidelfiaost med melis og sitronmarmelade. Kjæmpegod fyll til kaker..
Eller ha en dætt oppi sausen..
8 sitroner
1kg sukker
3-4 ts geltatinpulver
Rasp sitronskallet fra alle sitronene før du deler dem i 2 og presser ut all safta..
Kommer det litt sitronkjøtt med, så er det bare godt..
Ha alt i en liten kasserolle som rommer iallfall 1.5 liter..
Kok opp og la det småputre ca 30 minutt..
Vask og kok et glass som rommer ca 1 liter..
Jeg bruker norgesglass..
Mens glasset ennå er veldig kokende varmt, så har du over den varme marmeladen, å skru på toppa. Så får du et vakum.
Det er med på å gjør så marmeladen holder seg lenge..
Nam nam…
Gro Kristin <3
nomnom
Takk for oppskriften 🙂 Den skal prøves. Jeg elsker alt med sitron!