Sitronmarmelade

Sitronmarmelade er jo bare så godt..
Og kan brukes til alt mulig..

Enten som tilbehør til middag, svinestek, kylling eller hva du vil prøve deg frem til.
Eller oppå knekkebrødet med ost..
Det er også veldig godt å blande philidelfiaost med melis og sitronmarmelade. Kjæmpegod fyll til kaker..
Eller ha en dætt oppi sausen..

8 sitroner
1kg sukker
3-4 ts geltatinpulver

Rasp sitronskallet fra alle sitronene før du deler dem i 2 og presser ut all safta..
Kommer det litt sitronkjøtt med, så er det bare godt..
Ha alt i en liten kasserolle som rommer iallfall 1.5 liter..
Kok opp og la det småputre ca 30 minutt..

Vask og kok et glass som rommer ca 1 liter..
Jeg bruker norgesglass..
Mens glasset ennå er veldig kokende varmt, så har du over den varme marmeladen, å skru på toppa. Så får du et vakum.
Det er med på å gjør så marmeladen holder seg lenge..

Nam nam…

Gro Kristin <3

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg