Jul, jul, jul.. Jeg bare elsker jula, og alle forberedelsene..
Her har dere noen fine oppskrifter på noe godt som passer i jula..
Dette er godt på alt.. Spesielt godt oppå ost.. nam nam..
GULROTMARMELADE:
Ingredienser:
3 appelsiner
500 g gulrot
300 g sukker
evt. ca. ½ ts malt ingefær eller kanel
(Jeg tok 1/2 ts kanel, og 1/2 ts malt ingefær)
Fremgangsmåte:
La appelsinene ligge i lunkent vann og skrubb dem godt. Grovriv skallet og press saften.
Pakk gjerne steinene inn i et tynt klede som knyttes igjen med bomullstråd. Steinene inneholder pektin som er et naturlig tykningsmiddel.
Kok skall, saft og steiner i ca. 15 minutter.
Skrell gulrøttene og riv dem grovt. Ha dem i kjelen sammen med sukker og evt. ingefær eller kanel. Kok marmeladen over svak varme i ytterligere 15 minutter uten lokk.
Fyll marmeladen på små, varme og rene glass.
Sett straks på lokk. Oppbevar marmeladen kjølig.
Gro Kristin Solum
Høres utrolig spennende det syltetøyet der gett. Må prøves 🙂