Dere er kanskje lei alle chutneyene og marmeladene. Men det er høst, så da blir det en del slik.
 For her tar man ibruk naturen mest mulig.
 I dag ble det plommechutney.
1600 gram renskede plommer
 600 gram sukker
 1 dl hvit eddik 7%
 4 ts finhakket fersk ingefær
 3 kanelstenger
 3 anisstjerner
 1 strøken ts allehånde
Ta ut stenene fra plommene, vask de godt. Del de opp i biter.
 Jeg deler de først i 2, deretter på langs, så i 6 biter pr halve plomme.
 Så har du alt oppi en kasserolle. Kok opp, å la det få putre i 30-40 minutt..
Mens røra står å putrer, setter jeg rene vaskede glass inn i ovnen på 150 grader.
 Der får de stå å “stekes” i 10-15 minutt..
Dette for at de skal bli sterile, og for at de skal bli varme.
 Ta de ut med grytelapper. Varme glass er vonde å brenne seg på.
 Ha den varme chutneyen oppi varme glass, og skru på lokket med en gang.
 Det gjør så det blir vakum, og chutneyen holder seg lenge lenge.. Over 6 mnd minst.
La glassene med chutneyen stå på benken til de har blitt romtemperert og du greier å ta i glassene uten å brenne deg.
 Skyll de i vasken, så de blir rene og all kliss borte. Oppbevar de mørkt og kaldt.
 Sett de i kjøleskapet når du åpner glasset og tar det i bruk.
Gro Kristin <3
 
 


 
											
MMmmm! Nam! 😀