Hvetebolledeig kan man lage alt mulig av.
Kanelsnurrer, klippekrans osv osv osv, eller bare helt vanlige boller..
Her er en oppskrift fra vår bestemor i Narvik, tror den opprinnelig kommer fra vår tante Gunn i Narvik..
Veldig gode, saftige boller.. Som holder seg saftige og gode i dagersvis.
Oppskrift:
1 kg hvetemel
200 gram sukker
200 gram smeltet smør/margarin
1/2 liter melk
100 gram gjær
2 egg
2 ts kardemomme
Smelt smøret og ha i melka. La det bli fingervarmt. Ha så i eggene, bland godt.
Bland sammen alt det tørre. Å hell det våte i det.
Rør sammen, og jobb med deigen.
Sett deigen til heving ca 1 time.
Smør bollene med egg..
Rull så ut bollene, å la de etterheve 30 minutt..
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10 minutt..
Gro Kristin <3
0 kommentarer