Slik langer man IKKE kransekakestenger…

Ja, Gro prøver seg på noe hun IKKE kan..
Og ikke lærte hun det nå heller 😛

Oppskrift:
4 eggehviter
500 g melis
500 g mandelmasse

Framgangsmåte:

Først skolder man halvparten av mandlene. Det gjøres ved å ha det i varmt vann å la det putre noen sekunder til skallet løsner. 
Så setter man gubben til for å male mandlene.. (Etter litt krangling, der han nekter, og du truer med at han må sov i uthuset)

Så pisker man eggehviten, la den bli boblete før man har i melisen, å pisker lenge til det blir stivt..
Så har man i mandelmassen som gubben har malt.. For så å oppdage at man burde male mer mandler, å moter seg opp for å gnål på gubben igjen.
Det skal vist bli en fast deig som man kan rulle..
Men det gjorde ikke jeg da.. (Gidder ikke mase mer på gubben, han er så tverr)

Så sprøyter jeg ut fine stenger, med den alt for bløte massen..

Steker dem på 200 *C i 10 minutt…
For så å skjønne at noe ikke var helt riktig her..

Så sånn gjør man det IKKE…

Men dem smakte godt da.. Og var seige og fine inni…

Gro Kristin Solum..

#jul #julen #småkaker #kransekake #kransekakestenger #hjemmebakt #mandel #mandelkvern

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg