Ja, Gomme MÅ man bare ha til jul. Bare litt..
Det er jo så barnslig godt..
Her lager vi bare en liten porsjon..
Tidligere lagde jeg av 12 og 18 liter melk, for å gi bort til venner og slekt til jul. Men det var den gang jeg var snill det.
Jeg slutta å være snill, for det ble kjedelig etterhvert..
Så nå lager vi bare en liten porsjon, kun til oss selv. Å da går det så mye raskere..
Å slike gode pålegg, skal man lage kun til seg selv. For det er så veldig enkelt å lage det. Men tar så lang tid.
Så folk kan lage det selv…
2 liter H-melk
1 ss 7 % eddik (Jeg bruker 2 ss, for æ gidde itj å vent på ostinga)
La melka koke opp, ta så kjelen av plata å tilsett eddiken.
Så setter du eddikmelka på plass på plata på svak varme.
Jeg bruker å ha 3 mynter oppå plata, under kasserollen, for at kasserollen ikke skal komme rett på varmen.
(3 femtiøringer vel å merke, for dem er ikke verdt fem flate øre. Og jeg sløser ikke med penga mine 😛 )
Når ca halvparten av melka er kokt inn, etter jevnlig røring.
Så har jeg oppi..
2 ts Kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Det tar ca 2-3 timer å koke inn gommen..
HUSK: RØR OFTE!!! (Hva har man mannfolk for)
Man kan også tilsette rosiner når gommen er ferdig, men fortsatt varm..
Det er fritt valg..
Og det som er ekstra moro, er at man kan fryse gommen..
Passer utrolig godt på lefser og vafler..
Gro Kristin Solum
#gomme #vafler #vaffel #hjemmelaget #jul #julen