Nydelige ferske hjembaka brød.

Det beste jeg vet er hjemmebakt brød.
Å så er jeg så heldig og har ei datter som er så flink å bake 🙂

Her er ca målene hun brukte.

1/2 kg sammalt hvete
1/2 kg sammalt hvete finmalt
1/2 kg havregryn
1 kg hvetemel
1/2 kg grovmalt rug
1 neve solsikkerfrø
1 neve linfrø
1 neve gresskarfrø
2 pk tørrgjær
2 ss luftigere gjærbakst
3 ss sirup
1 liter vann
4 dl melk
2 ss matolje
1 ts salt

Alt blandes og knas godt sammen lenge..
Sett det til heving i 1 time..

Del opp deigen i 4, å bak ut brødene..
Etterhev i 1 time.
Stekes nederst i ovnen på 180 grader ca 1 time..

Gro Kristin <3

#brød #hjemmebakt #gjærbakt #hvete #hvetemel #mel #steking #sunt

2 kommentarer
    1. så veldig god ut..men må kutt ut lin og gresskarfrø æ da.. Da magen min ikke tåler det.. sikkert veldig saftig, så må prøves <3

    2. Ja, de ble kjæmpegode.
      Men et par av dem ryr desverre..
      Så vi prøver med lit mer mel og ett egg til neste gang..
      Vet ikke hvorfor 2 av brødene ryr, mens de 2 andre ble faste og gode.
      Det er jo samme deigen..
      Men smaken er det ingnting å si på nei.. 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg