Det beste jeg vet er hjemmebakt brød.
Å så er jeg så heldig og har ei datter som er så flink å bake 🙂
Her er ca målene hun brukte.
1/2 kg sammalt hvete
1/2 kg sammalt hvete finmalt
1/2 kg havregryn
1 kg hvetemel
1/2 kg grovmalt rug
1 neve solsikkerfrø
1 neve linfrø
1 neve gresskarfrø
2 pk tørrgjær
2 ss luftigere gjærbakst
3 ss sirup
1 liter vann
4 dl melk
2 ss matolje
1 ts salt
Alt blandes og knas godt sammen lenge..
Sett det til heving i 1 time..
Del opp deigen i 4, å bak ut brødene..
Etterhev i 1 time.
Stekes nederst i ovnen på 180 grader ca 1 time..
Gro Kristin <3
#brød #hjemmebakt #gjærbakt #hvete #hvetemel #mel #steking #sunt
2 kommentarer
så veldig god ut..men må kutt ut lin og gresskarfrø æ da.. Da magen min ikke tåler det.. sikkert veldig saftig, så må prøves <3
Ja, de ble kjæmpegode.
Men et par av dem ryr desverre..
Så vi prøver med lit mer mel og ett egg til neste gang..
Vet ikke hvorfor 2 av brødene ryr, mens de 2 andre ble faste og gode.
Det er jo samme deigen..
Men smaken er det ingnting å si på nei.. 🙂