Hjemmelaget potetmel.


Bilde lånt fra Wikipedia.

Dette er veldig moro å lage selv.
En flott aktivitet å ha sammen med barna.
På den måten lærer de at mat tar tid å lage.
Kanskje de kresne også ikke blir så kresne lenger, og setter mer pris på maten for de vet det lange og harde arbeidet bak.

Riv rå poteter på et rivjern i fine strimler.
Eller mal det i en kvern.

Hell så masse med kaldt vann over, rør i det innimellom.
La det stå til neste dag, for bunnfelling.

Så skyller du det raspede poteten godt.
Bytt gjerne vann 10-12 gang til potetmelet blir hvitt.
Legg det utover et laken, eller glatt klede som absorberer væska godt.
Snu på det og rør innimellom.

Når potetmelet er helt tørket etter noen dager, alt etter hvor mye du lager. Så har du det oppi en tett beholder.

Potetmel brukes til hjemmelagde kjøttkaker, rødgrøt og mye annet..
Ja, også veldig bra for såre barnestumper.

Gro Kristin <3

2 kommentarer

    1. morsinunge: Hehe, ja alt kan lages vettu 🙂
      Det meste fabrikata matvarer kommer vel opprinnelig fra hjemmelaget mat vil jeg tro 🙂
      Å i riktig gamle dager så fantes det ikke halvfabrikata eller helfabrikata matvarer. Så da måtte dem jo lage det fra bunnen 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg