Amerikansk kjøttsaus!

Nydelig saus som passer til flere ulike retter..
Både til pasta, ris, potet, for å ha i hamburgerbrød og på pizza.

2 kjøttdeig à 400g
2 passe store løker
4 fedd hvitløk
1 stor paprika
5 ferske campignon (kan sløyfes)

1 dl rødvin
1,5 dl ketsup
2 dl sweet’n sour saus
2 dl vann
2 ss balsamicoeddik
1 ss sennep
2 ss worcesterssaus
2,5 ss tomatpurre
2 ss brunsukker
1,5 ts chillipulver (Smak deg frem)
1/2 ts spisskummin
1/2 ts grovmalt pepper
4 ss rømme

Sånn gjør du..
Kutt opp løk, hvitløk og paprika.
Stek kjøttdeigen, og surr løk, paprika og hvitløk lett til løken blir gylden i farge.
Ha det oppi en gryte.

Ha så oppi vinen, å la det hele surre et par min, før du har oppi resten.
Jeg pleier å blande resten i et litersmål på forhånd, å bare tømme alt oppi.
Så lar du det stå å putre 20-30 minutt mens du gjør ferdig resten av middagen.

Evt steker rundstykker/hamburgerbrød. Koker pasta, ris eller potet..
Gode hamburgerbrød finner du oppskrift på her.

Gro Kristin <3

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg