Kleppmelk, en smak av “gamle dager”

Klæppmælk, klæppsup, kleppmelk.. Ja, det har vist mange navn og utalelsemåta.

Men godt er det da.. Enda et barndomsminne..

Så her skal dere få mi oppskrift på denne enkle gode retten, fra “gamle dager” 🙂

2 egg
1 dl melk
ca 2 dl hvetemel
5 ss sukker
1 ts vaniljesukker (Kan sløyfes)
1/2 ts kardemomme (Kan sløyfes)

Rør godt sammen.. Det skal bli en veldig tykk vaffelrøre..

Varm så opp en liter melk til kokepunktet. Skru ned plata, før det freser over, og du får et sabla arbeid med å tørke opp masse gris.

Ta så ei spiseskje, å dypp i melka, før du tar litt av røra, å putter oppi den varme melka, som nå bare putrer såvidt..
Bollene vil flyte opp ganske så rask.. Men rør gjerne innimellom for å sjekke at ingen blir hengende fast i bunnen.
Det er så vondt når det smaker brent..

Som dere sikkert allerede har forstått så er ikke dette en rett jeg får lov å lage her hjemme.
Den tar gubben seg av, siden jeg klarer å svi den HVER ENESTE GANG.. Samme med graut..
Da blir jeg kasta ut av kjøkkenet ja..
Men fikk litt tilgang denne gangen for bildene sin del 🙂

     

 

Så har du litt boller og melk over på en dyp tallerken..

Kos deg <3

Gro Kristin <3

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg