I disse grilletider så må man jo ha en BBQ-saus også..
Her er det bare å la fantasien få leke seg..
Men en liten veiledning til hva man kan bruke kan være kjekt å ha 🙂
Her er det jeg bruker..
1 stor løk
2 stk rød chilli
1 ss matolje
2 ss soyasaus
2 bokser med hakkede tomater
1 dl eplesidereddik
1,5 ss dijonsennep
1 ss worchestersaus
2,5 ss brunt sukker
1 ss vanlig sukker
1 ss flytende honning
1/2 ss paprikapulver
1 ts kajennepepper
1 ts salt
1 ts grovpepper
Det er også godt å ha i en stang med selleri. Men det brukte jeg ikke denne gangen..
Hakk opp løken og chilien fint. Du velger selv om du vil ha med frøene eller ta dem vekk..
Jeg bruker å beholde frøene fra en chilli, å så renser jeg den andre.
Surr det lett i stekepanna til løken får en gylden fin farge..
Ha det hele med alt det andre oppi en kjele.. La det putre ca 45 minutt, rør ofte så det ikke svir seg.
VARSKO!! Om det svir seg i botten, så ikke skrap det opp mens det står over varmen, eller mens det enda er varmt, da får du rene lavautbruddet.
Det bokstavelig talt spruter oppgjennom vegger og overalt.. Å det er veldig kjedelig å måtte vaske unødvendig.. Hehehehehe.. *Æ veit*
Når det har putra ferdig, så miks det hele i en blender, eller foodprosessor, eller bruk stavmikser, til du får en fin jevn røre.
Denne sausen kan du oppbevare kjølig i ca 1 uke 🙂
Ha en riktig god sommer <3
Gro Kristin <3