Dette er en virkelig god rett, som passer fint om man har kresne barn..
1 kg seifilee
1 dl hvetemel
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 boks kremfløte (eller matfløte)
Gulrot og potet
Del fileen i passe biter.
Bland mel, salt og pepper i en brødpose.
Rist fileene oppi melblandingen, til melblandingen dekker fileene..
Stek fileene til de er gylden i fargen..
Ha de oppi en ildfastform.
Ha i mer stekesmør og et par ss fra melblandingen i stekepanna uten å ha skylt panna først.
Det sitter igjen masse gode smaker fra fisken der..
Ha i fløte, å rør rask sammen til sausen tykner.. Ha gjerne i litt vann om sausen blir for tykk..
Hell sausen over fisken.
Sett det i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter til du ser fløtesausen får en gylden fin snerk på toppen, mens gulrot og potet får koke seg ferdig..
(Beklager det mangler bilder til siste del av prosessen, men dere skjønner det at gubbe og unga kom ramlende inn døra, å da må dem jo fortell og mas om alt mulig,
så da glemte man helt å ta bilder da) Lover å legge inn bilder av resten av prosessen neste gang jeg lager dette 🙂
Men smaker nydelig da 🙂
Gro Kristin <3
Spiser ikke sei her i hus men så ellers godt ut!! 🙂
Anna: Sei er beste fisken jeg vet av, forutenom laks og ørret 🙂
Men denne retten kan du nok bruke andre fiskeslag til også vil jeg tro 🙂
Gro Kristin <3