Moussaka.. Er jo bare sååå rågodt da..

En veldig god og enkel formrett å lage..

Vi fikk lyst på noe annet i dag. Har blitt endel grilling i det siste.
Men maten ble selvsagt forberedt ute, og litt grillet også.
Før den havnet i ovnen inne.. 🙂

Fant en oppskrift inne på en matside for en tid siden. Som jeg gjorde litt om på, pga jeg hadde ikke alt som stod i oppskriften.
Så her har dere min versjon på moussaka.. 🙂

2 aubergine
3 poteter
1 rød løk
3 fedd hvitløk
1 kjøttdeig
1 boks hakkede tomater
1 liten boks tomatpurre
1 dl vann
2-3 ts hjemmelaget italiensk krydderblanding (De blå bokstaver er link til oppskrift)
2 ts rødvinseddik
1 toppet ts sukker

Grovsalt og grovpepper

Ostesaus:
150 gram ost
3 dl kremfløte
3 dl melk
1/3 ts muskattnøtt

Ost på toppen..

Del auberginen i skiver, legg dem på litt tørkepapir, og strø litt salt over..
Disse kan du grille eller steke så de får en fin gylden farge, og en fin skorpe. Legg de så til sides til senere i oppskriften..
Del også potetene i skiver.. Gjerne med skallet på..

Stek så kjøttdeigen, ha i hakket løk og hvitløk.. Stek til løken får en gylden fin farge.
Ha kjøttdeig og løk i en gryte. Tilsett tomatpurre, hakkede tomater, krydder, eddik, sukker.. La dette stå å putre til du får en tykk kjøttsaus..
Smak til med salt og pepper..

Lag ostesausen..

Legg så alt lagvis i en stor ildfastform..
Auberginer, poteter, ostesaus, kjøttsaus.. Å så gjentar du det..
Helt til formen er nesten full, og strø med ost på toppen..

Midten i ovnen på 200 grader i 45 minutt..

Veldig godt å servere brød og salat attme..
Gjerne en salat med oljedressing i salaten.. (4-5 ss kaldpresset olivenolje, 1 ts italiensk krydder, 1 ts hvitvinseddik/rødvinseddik, 1 ts sukker, 1 fedd presset hvitløk)

Bon appetit…

Gro Kristin <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg