Ferskfeskball..

Denne oppskriften fikk jeg av en gammel mann som bodde på Hitra i sin tid..
Nydelig mat..

(Flere bilder vil komme etter hvert.. Foreløpig låner jeg et bilde fra nett
Om noen av dere lager disse, å tar bilder, så blir jeg veldig glad om jeg kan få bruke de her)

1/2 kg godt utvannet salt fisk
1 stor løk
1/4 kg skrelte rå poteter
1/4 kg kokte poteter
50-75 g nyretalg eller fersk flesk
ca 1 1/2 kopp byggmel (grynmel)
1/2 ts pepper

Legg fisken på rist og la bløtevannet renne godt av.
Ta vekk skinn og ben.
Mal fisken, potetene , nyretalgen/flesket og løken 2-3 ganger.
Rør mel og pepper inn i fiskepotetdeigen. Lag en prøvebolle fr å se om deigen er passe fast
og slepp den ned i kokende lettsaltet vann.

Dytt inn en liten bit bacon i hver bolle etter hvert som de formes.
Bollene formes til tennisballstore boller og kokes i lettsalta vann i ca 45 min..

Stek baconbiter og server til ferskfeskballene, sammen med gulrot, kålrabi og potet..
Er godt med en hvit fiskesaus til også.. (Oppskrift på en god fiskesaus finner du her)

Velbekomme..

Gro Kristin <3

5 kommentarer
    1. Gro…. Dette er saltfiskball. Blander du med litt fersk fisk heter det blandaball.. Bruker du bare fersk fisk heter det ferskfiskball. ALLE tre sortene er kjempegode.

    2. Det er nok feil oppskrift på ferskfiskball ja..Er nok som Oddbjørg sir her..Det er saltfiskball det der.Fersk usalta fisk en bruker til ferskfiskball Gro. Da bruker du ikke poteter i, kun melk, litt salt, litt potetmel/og hv-mel. Muskat vist du og vil…Kjøres i foodprosessor i 30 sek.med fisken.

    3. Blandaball lages av fersk fisk, sei, lyr eller hyse, blanda med poteter, salt, mel og melk. Ikkje saltfisk i blandaball. Og nydelig godt er det 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg