Hjemmelaga ferskost er kjæmpegodt på kjekse eller på tapasbordet..
3 dl rømme
1 dl surmelk
Varm opp rømme og surmelk til ca 50-60 grader.
Ha røra oppi en kopphåndduk, som du har lagt over et dørslag.
La det stå over en bolle i kjøleskapet til neste dag.
La så røra stå i kjøleskapet med lokk over til neste dag.. Så sånn derre saftgreie som jeg ikke vet hva heter får silt av røra.
Neste dag er det bare å ta ut alt, å sette igang å blande inn gode smaker.
Ferdig ost..
Del røra i 2..
1) Bland halvparten med rosmarin, hakkede svisker eller hakkede tørkede fersken.
salt og pepper.. Min favoritt..
2) Finhakk 1/2 chili, og 1/4 liten paprika
Ha i litt chiliolje (fåes kjøpt i innvandrerbutikker), salt og bittelitt pepper.. (Ungas favoritt)
Det er også veldig godt med hvitløk og soltørkede tomater.
Og en med andre urter du måtte syns er godt.
Deriblandt sitronmelisse og peppermiks..
Gro Kristin <3