Helg og taco, men mor er ikke så glad i taco..
Men fajitas derimot.. Hjemmelaget, syns jeg er kjæmpegodt..
Først lager jeg tortillalefser..
En helt enkel oppskrift..
4,5 dl hvetemel
4,5 dl rugmel
2 ss olje
1 ts salt
3 dl lunken vann
Bland alt til en fin deig. Del deigen opp i ca 18 deler.
Skjevle ut passe store runde lefser, å stek dem på tørr stekepanne..
Når de begynner å boble seg opp på oversiden, er de klare for å snus.
Dette går veldig fort..
Oppbevar dem under tørr tørkle
*******************************
Så strimler du opp kjøtt..
Her kan du velge selv hvilke kjøtt du vil ha.
Det passer med både okse, lam, kylling og svin. Smak og behag, eller hva du har..
Så strimler du opp en rød og en grønn paprika,
Samme med 1 rød løk, del den i to, å kutt den i tynne båter.
Stek kjøttet, og tilsett grønnsakerne når kjøttet er ferdigstekt..
Tilsett så krydder over det hele.. Jeg bruker ca 3-5 ts krydder, men her må du selv smake deg frem.
Oppskrift på en god hjemmelaget fajitaskrydder:
3 ss grovmalt chilipulver (Få kjøpt på innvandrerbutikker)
2 ts grovsalt
2 ts paprikakrydder
1 ss sukker
4 ts buljong (Her kan du velge selv den du liker best)
1/2 ts løkpulver
1/2 ts hvitløkspulver
1 / 2 ts cayennepepper
1 / 2 ts malt spisskummen
2 ts maisennamel
Bland alt sammen, å oppbevar det i et tett glass..
*************************
Så må man jo ha en god guacamole, som du finner oppskrift på her. <- de lilla bokstavene er en link..
Så er det bare å legge kjøtt og grønnsaksblanding i tortillabrødene, og ha over litt guacamole..
Noen liker også å ha litt rømme på for å mildne smaken..
Tips: Det er veldig godt å knuse tortillachips over også.. Og gjerne ha ost i.. Namme namme..
Kos dere masse i helgen 🙂
Gro Kristin <3