Hjemmelaget surkål

Jula nærmer seg med stormskritt.. Men først kommer høsten.. 
Å med høsten starter de moro juleforberedelsene for oss..
Da skal det syltes og kokes i massevis her..

Først ute nå er surkåla.. Den starter vi med allerede i september..
Men dere skal få oppskrifta allerede nå 🙂

Grønn hodekål er ofte på tilbud i september. Da får man den helt ned i prisen av 2,50 pr hode..
Så da er det bare å kjøpe inn..
Vi kjøper alltid 10-12 hoder som skal gå kun til surkål, som vi fryser ned i plastbokser som vi har samlet gjennom året.


(Bilde lånt fra google til jeg får tatt eget)

Oppskrift:

1 hodekål middels størrelse
1/4 del vann
2 ss eddik 7 %
1 ss sukker

1 eple

1 1/2 ss karve

 Del hodekålen i 4 båter.. Ta bort stilken i midten.
Kutt så kålen i strimler. Syns du de blir for lange, så del de i 2..
Ha alt i kjelen, fyll så 1/4 del vann og ha i sukker, eple, eddik og karve..
La det hele putre ca 1-2 timer, til du ser surkålen får fin farge, og er mør.

Selv lager jeg store kjeler med surkål når jeg først er igang..
Har 2 digre kasseroller.. På 10 og 12 liter..
Har surkålen i små plastbokser å putter i fryseren..

Når jeg tar surkålen opp, så lar jeg den stå å tine et par timer først.
Så småkoker jeg den til alt er tinet og godt oppvarmet.
Til julaften tilsetter jeg litt ribbefett i surkålen og litt ekstra salt. For det syns vi er så godt 🙂
Ellers så tilsetter jeg god meierismør, for det gir god smak..

Gro Kristin <3 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg