Jula nærmer seg med stormskritt.. Men først kommer høsten..
Å med høsten starter de moro juleforberedelsene for oss..
Da skal det syltes og kokes i massevis her..
Først ute nå er surkåla.. Den starter vi med allerede i september..
Men dere skal få oppskrifta allerede nå
Grønn hodekål er ofte på tilbud i september. Da får man den helt ned i prisen av 2,50 pr hode..
Så da er det bare å kjøpe inn..
Vi kjøper alltid 10-12 hoder som skal gå kun til surkål, som vi fryser ned i plastbokser som vi har samlet gjennom året.
(Bilde lånt fra google til jeg får tatt eget)
Oppskrift:
1 hodekål middels størrelse
1/4 del vann
2 ss eddik 7 %
1 ss sukker
1 eple
1 1/2 ss karve
Del hodekålen i 4 båter.. Ta bort stilken i midten.
Kutt så kålen i strimler. Syns du de blir for lange, så del de i 2..
Ha alt i kjelen, fyll så 1/4 del vann og ha i sukker, eple, eddik og karve..
La det hele putre ca 1-2 timer, til du ser surkålen får fin farge, og er mør.
Selv lager jeg store kjeler med surkål når jeg først er igang..
Har 2 digre kasseroller.. På 10 og 12 liter..
Har surkålen i små plastbokser å putter i fryseren..
Når jeg tar surkålen opp, så lar jeg den stå å tine et par timer først.
Så småkoker jeg den til alt er tinet og godt oppvarmet.
Til julaften tilsetter jeg litt ribbefett i surkålen og litt ekstra salt. For det syns vi er så godt
Ellers så tilsetter jeg god meierismør, for det gir god smak..
Gro Kristin <3
Bare av ren nysgjerrighet; Eplet, hvordan tilbereder du det?
Jill: Skreller den, å tar ut kjernen, å skjærer eplet i båter bare.. Den løser seg opp etterhvert
Gleder meg til å prøve