Syltet paprika og agurk

Syltet paprika

Ingredienser:

½ kg grønn paprika
½ kg gul paprika
½ kg rød paprika
1 løk

Lake:
5 dl 7 % eddik
10 dl sukker
2 ts malt ingefær

Fremgangsmåte:

Del paprikaene i to, ta ut kjernene og skjær opp i tykke strimler. Skjær løken i tynne skiver.

Kok opp alle ingrediensene til laken og rør til sukkeret er oppløst. Kok grønnsakene i 3-5 minutter. Rør forsiktig av og til.

Legg grønnsakene i rene, varme glass og hell laken over. Sett tett lokk på med en gang. Avkjøles og oppbevares kaldt.

*************************************************
Sylteagurker

Ingredienser:

1 kg sylteagurk, hele (drueagurker) – Jeg brukte vanlige agurker.

Saltlake:
100 g salt pr l vann

Eddiklake:
1 l eddik – 7%
250 g sukker
1 pose pickleskrydder

Fremgangsmåte:

Skyll og tørk agurkene. Rør sammen salt og vann til saltet har løst seg opp.

Legg agurkene i saltlake og la dem ligge 1 døgn. Ta dem opp og tørk dem.

Kok opp eddik og sukker, tilsett krydder og avkjøl laken. Hell den kald over agurkene.

La dem stå 1 uke, sil laken fra, kok den opp, avkjøl og hell den kald over agurkene. Lukk og oppbevar mørkt og kjølig.

Gro Kristin <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg