Nypemarmelade

Ja, nå er nypa moden.. Så da er det bare å komme seg ut å plukke..
Nypa vokser ofte vilt nærmest overalt. Så den bruker ikke å være vanskelig å finne.
En fin aktivitet for unga, men kan være lurt å ta på dem hansker, så dem ikke får panikk for å stikke seg:)

500 g nyper
3 dl vann
400 g sukker
1 stk lime
En klype maldonsalt

Vask og rens nypene, del dem i 2 å fjern alt av frø, stilk og blomst. (Disse klør veldig, så her er det lurt på bruke engangshansker)
Ha nypene oppi en kasserolle med vannet, å la det koke i 20-30 minutt til de er møre.
Ha så nypene over i en dørslag/sikt, å mos dem godt, så skall og evt rester av frø blir igjen. Bruk en øse eller slikkepott og gnu det godt ned i sila.
Ta gjerne noen som du ikke sikter, å bare drar av skallet på, for å få litt klumper i marmeladen. Det er godt.

Ha den ferdigmoset nypen tilbake i kasserollen, tilsett sukker og lime. Rasp gjerne litt limeskall å ha oppi også. Nydelig godt.

Ha nypemarmeladen i plastbokser å putt dem i fryseren, eller ha det i varme kokte glass med lokk, å sett mørkt.

Kjempegodt på ost og som tilbehør til grøt.

Gro Kristin <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg