Lag dine egne krydderblandinger..

Jeg har flere krydderblandinger som vi bruker ofte på kjøkkenet mitt..
Blandinger jeg har funnet opp selv, og som jeg har funnet oppskrift på andre steder..
Noen av de er fra egendyrket urterkrok. Der jeg har klipt og tørket urter selv, for så å knuse det..
Gir en mye bedre smak enn det ferdigmalte krydderet på butikken..

Her skal dere få en liten samling av de jeg bruker mest 🙂

Italiensk krydderblanding:

3 ss basilikum
3 ss oregano
3 ss persille
1 ts hvitløkspulver
1 ts timian
1 ts rosmarin
1/4 ts pepper
1/4 røde pepperflak

Bland alt sammen å oppbevar det i et tett glass.

Denne har jeg stående på kjøkkenbenken min alltid. Det er så enkelt å bare ta en klype for å ha på gryteretter, pizza, pizzasaus og andre sauser +++

******************************************************************

Hjemmelaget tacokrydder

3 ss grovmalt chilipulver (Få kjøpt på innvandrerbutikker)
2 ts grovsalt
2 ts paprikakrydder
1 ss sukker
4 ts buljong (Her kan du velge selv den du liker best)
1/2 ts løkpulver
1/2 ts hvitløkspulver
1 / 2 ts cayennepepper
1 / 2 ts malt spisskummen
2 ts maisennamel

Bland alt sammen, å oppbevar det i et tett glass..

******************************************************************
Hjemmelaget picleskrydder:
Dette er godt å bruke når du skal sylte div, syltet løk, pickles, sylta agurk, sylta paprika, sursild osv osv..
Her er det flere varianter å velge mellom.. Man bruker det man liker best..
Men her har dere noen tips..

* 2 ts sennepsfrø 
  1 tsmalt nellik
  1 ts koriander

* 1 pose sursildkrydder
  1 ss sennepsfrø
  1 ss krondill

* 1 ss sennepsfrø
  1 ss karve
  1 ss dill
  1 ts pepperkuler

*******************************************************
Peppermiks..

Det er godt..
Kjøp de pepperne du finner. Pepperkuler i ulike farger.
Knus dem i morter, å bland dem å oppbevar i en beholder.

Rosepepper
Svart pepper
Grønnpepper
Rødpepper
Hvitpepper..

********************************************

En slags Biryani krydder, litt egenmikset blanding (En arabisk krydderblanding som er god å bruke i gryteretter og risretter)

2 ts malt kardemomme
2 ts malt nellik
1 ts kanel
1 ts cayennepepper
1 ts gurkemeie
1 ts malt chilli
1 ts spisskummin
2 ts garam masala
2 ts salt
1 ts malt pepper
1 ts malt ingefær

*************************************************

Panch Phoran – en krydderblanding som er veldig godt i indiske retter. Men også andre gryteretter, eller som en slags rub på steker og slikt.. 

2 ss fennikkelfrø
2 ss sennepsfrø
2 ss hel karve
2 ss hel spisskummin (Her rygger gjerne folk litt, for folk tror spisskummin og karve er det samme. Men nei, de er bare i slekt)
2 ts bukkehornsfrø

Ja, er bare fantasien som stopper en når man mikser ulike krydderier.
Les bakpå pakker på div på butikken, å miks deg frem din egen smak på noe som allerede fins.
Eller om du er så modig, så kan du jo mikse din helt nye miks..

Lykke til i krydderverden..

Gro Kristin <3

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg