Gro’s hjemmelagde appelsinmarmelade..

En nydelig marmelade som passer veldig godt på brødskive med nøkkelost 🙂

6 appelsiner

2 sitron

2 dl vann

2 dl sukker

1 vaniljestang

2 ts jam syltepulver

Vask og skrubb skallet på appelsinene og sitronen godt.
Skrell halvparten av appelsinen og sitronen. Skjær det i tynne strimler. 

Tilsett vann, vaniljestang, skrap ut frøene, å putt også oppi stangen som du tar ut på slutten. 
Og ha oppi  sukkeret og la det småkoke med lokk (La lokket ligge litt sånn på siden/skrå, så det blir en liten glippe).
Ha så i litt syltepulver (jam eller certo) ? ca. 2 ts. Rør godt og la det koke noen minutter til.

Når det er ferdig, hell det over på kokte glass med lokk og sett det opp ned til kjøling.

Oppbevares mørkt og kjølig. Holder seg i en evighet nærmest..
 Når du har åpnet det må det oppbevares i kjøleskap. Da er holdbarheten noe kortere. Men jeg har ikke rukket å teste ut hvor lenge enda.

Nam nam, god syltetøy:)
Utrolig godt å blande myk naturell kremost med dette, for å ha på dipp og grønnsaksfatet..

Gro Kristin <3

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg