Ja, her om dagen var jeg på en sånn butikk med masse utenlandsk mat. Sima heter den..
Der fant jeg noe jeg aldri har sett før.. Hvit løk..
I form og størrelse, like stor som rødløk og gul løk.. Men disse var hvite..
I smaken smaktes de som løk, bare noe mildere.. Gode faktisk..
Så de ville jeg prøve å sylte..
Da fulgte jeg den vanlige oppskrifta mi for sylting av løk.
2 dl hvitvinseddik (Til rødløk bruker jeg rødvinseddik)
4 dl sukker
5dl vann
1 ts salt
Hadde 8 av disse løkene, som jeg kuttet opp i halvmåner.
Så kokte jeg opp den eddiksukkerblandingen. Putta all løken oppi, og vella den rask.. Det skal ikke stå å kokes. Men bare vendes rask i blandingen så det dekker all løken godt.
Så var det å putte det oppi et norgesglass som jeg på forhånd har kokt så det var varmt..
Blir spennende å smake til jul 🙂
Gro Kristin <3
Nå skal jeg jammen prøve å sylte jeg og. Men det dere sylter, bruker dere det som tilbehør eller kan man også bruke det i matretter? Dum som et brød her jeg sitter =)
Man kan bruke det til begge deler. Jeg syns det er best som tilbehør 🙂