Dette er jo så utrolig godt med krem og is..
Et lite tips, er å steke dem rask så de blir varme når dere skal spise dem, etter at de har fått stått å godgjort seg i glasset en tid..
La dem minst få 1 mnd på seg, helst flere…
Allerførst, det viktigste av alle trinn her.. Man går på plommeslang til naboen..
Stjålne plommer smaker alltid best… hehehe
Fyll de kokte glassene fulle med delte plommer.
Jeg deler dem i 2 og tar ut steinen med en skje..
Så blander du i en kasserolle..
5 dl hvit eddik 7%
600 gram sukker
1 ss finhakket fersk ingefær
1/2 ts malt nellik
Varm opp det til det blir rykende varmt, og sukkeret er helt oppløst.
Hell det over plommene, å lås igjen glasset..
Voila.. Ferdig.. Nå skal dem bare få stå å godgjøre seg 🙂
Gro Kristin <3
3 kommentarer
Må ikke plommene koke også, eller er det nok å slå kokende vatn over for å hermitisere?
Tusen takk for at du deler, det ser deilig ut 🙂
Anonym: Holder å slå over lake.
Bare den kokende vann har jeg ikke prøvd.