Mat til fuglene i vinter.. Hjemmelagde meiseboller..

Her i huset kaster vi ikke brødrester..
Nei, vi samler de opp i en beholder i fryserboksen gjennom hele sommeren..

Så nå når vinteren er på vei.
Så lager vi gode smultbrød til dem..

Da kjøper vi Flott matfett..

Tar opp brødrestene, kjører dem i foodprosessoren så det blir fine smuler.

Smelter matfettet, ikke kok det.. Om det koker, så må du la det avkjøle litt før du har i brødsmuler og frø, ellers blir det frityr.
Så har vi brødsmulene oppi.
Så putter vi oppi litt andre ting også. Slik som linfrø, gresskarfrø, solskikkefrø, grovmel og annet..
Alt etter hva vi har for hånd..

Blandet det godt sammen med det smeltede matfettet..
Så har vi det oppi små sølvbeger som vi kjøper billig på Europris.
Så får det ligge der å stivne til små brød.. Så “dunker” vi dem ut av formen når vi skal bruke dem..

Disse legger vi inni fuglehuset, så kan pippipene komme å spise gjennom vinteren 🙂

Man kan bruke alt mulig.. Man kan bl.a bruke pepperkakeformer, for å få flotte figurer..
Eller brukte youghurtbeger, ja egentlig hva som helst..

Det fins å få tak i slike små rundingformer også, men jeg aner ikke hvor..
Så tips meg gjerne om dere finner noe slikt..

Det finnes mange ulike gode oppskrifter man kan bruke også…
Vi bare slumper oppi.. Men her skal dere få noen oppskrifter uansett..

Man kan bruke både Flott matfett og Delfiafett..

Noen oppskrifter:

1 pk Delfia fett
250 gram fuglefrø, løse..

****
500 g Flott matfett
350 g Sammalt hvetemel
300 g Grovhakkede nøtter

****
500 g Flott matfett
200 g Sammalt hvetemel
100 g Havregryn
100 g Rosiner
200 g Solsikkekjerner.
200 g Nøtter, grovhakket

****

Gro Kristin <3

2 kommentarer
    1. Hei å hå! Flott at dere er snille med fuglene som sliter om vinteren!
      Jeg vil også gratulere Line som vinneren i min Give-away på bloggen min!
      Har sendt en melding for å få en adresse å sende til.
      Ha en strålende dag og fortsett med den supre bloggen!

    2. Laga fuglemat på jobb i dag jeg og, sammen med de søte små i bhg. Vi tok å smeltet delfiafett og blandet i brød og fuglefrø, før vi la de på kongler som barna hadde plukket på forrige tur. Så ble de pakket i aliminiumsfolie. Og i morra skal ungene få henge opp maten sin til pipp pippene! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg