Julehvetebrød

Denne fins i mange varianter. Men dette er min variant.

2 kg hvetemel
250 gram ekte meierismør
2 pk rød fersk gjær
1 liter Hel-melk
2,5 dl sukker
2 dl rosiner
1/2 ts kardemomme
1/2 ts malt nellik

Tips: Veldig godt å blande et par spiseskjeer med sitronmarmelade i deigen.. Det gir en nydelig smak av sitron.
Oppskrift på sitronmarmelade finner du her.

Bland alt det tørre og rosiner i en stor bakebolle.
Smelt smør og ha i melka. Varm det opp til kropstempratur.

Ha det bløte i det tørre, å elt godt og lenge.
Blir det klissete så ha i litt mer mel.

La det få stå å heve under klede på et varmt sted i 1 time.
Del deigen i 4 deler. Lag 4 store boller.
Ha dem i en høykantet langform til ovnen.

La det etterheve i 45 minutt .
Sett ovnen på 200 grader..
Sett brødene midt i ovnen, å la dem steke i 45 minutt.

Kjæmpegodt med smør og sirup på, når de er helt ferske..
Ellers veldig godt med gode julepålegg og tilbehør..

God jul 🙂

Gro Kristin <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg