Rype er jo bare nydelig godt når man får det til riktig..
Her er oppskrift på dagens rett..
4 stk ryper
4 sjalottløk
2 ts timian
4 einebær
50 gram meierismør
1 boks creme fraiche
3 dl hvitvin
100 gram bacon
3 fedd hvitløk
Grov salt – grov pepper
Først deler jeg opp løken i små små biter.
Har det i gryta med smøret, å surrer det til det blir gyldent.
Så har jeg oppi timian, eiebær, creme fraiche og vin.
Lar det få stå å småputre litt, mens jeg steker baconbitene til de blir sprø.
Hvitløken renser jeg, og bare klemmer den flat lett med en kniv, å putter den oppi hel.
Så bruner jeg rypene lett.. Å har dem i gryta.
Der får de stå å småsurre.. Det skal ikke koke. Bare så vidt dukke opp en boble innimellom..
Slik får den stå å kose seg i ca 45 minutt..
Imens lager jeg poteter og appelsinrømme.
Kutter appelsinen i passende skiver. Etter å ha delt de i båter.
Å har de oppi et beger med rømme. Salt, sukker og pepper..
Potetene valgte jeg å karamellisere..
Det finner dere en fin oppskrift på her.
Når rypene er ferdig, så tar jeg dem ut av gryta, og siler sausen i en dørslag.
Så bruner jeg litt smør og mel, og bruker sausen som kraft til sausen.
Nydelig..
Vel bekomme..
Gro Kristin <3