I min søken etter lavkarbomat og godt, så kommer jeg over litt av hvert.
Inne på denne bloggen til Ingrid, fant jeg denne nydelige oppskrifta som jeg bare måtte teste ut..
Men bytter ut tagatesse med sukrin, da det er sukrin jeg har for hånd..
Nydelig glatt krem.. Det er ikke klumpete som jeg syns bildet viser.
Dette trenger du:
BUNN
6 Eggehviter
200 gram malte mandler
100 gram sukrin
1 ts bakepulver
50 gram meierismør
Pisk eggehvite og sukrin stivt..
Imens maler du mandelene..
Så har du i de malte mandlene som du vender inn i eggehviten.
Tilsett bakepulveret.
Helt til slutt har du i smeltet meierismør..
Stekes på nederste rille på 160 grader, i 35 minutt 🙂
Eggekrem
6 Eggeplommer
1 dl Kremfløte
64 g sukrin
150 gram smelta meierismør
Smelt smøret. Sett kasserollen med det smeltede smøret til side, for avkjøling.
Ta så frem en ny kasserolle.
Der blander du eggeplommene, sukrin og fløten. Varm dette opp på svak varme.
HUSK Å RØR GODT HELE TIDEN..
Når det nærmer seg kokepunktet vil den tykne.
Bland smøret i røra i en tynn stråle.
Sett det så kaldt..
Ta den ut innimellom å rør kraftig, så den ikke skiller seg..
Når den er kald vil du ha en fin tykk krem.
Som pynt kan du smelte litt mørk sukkerfri sjokolade. Valgfritt..
Jeg valgte uten, da jeg ikke fant noen med lav nok karboinnhold.
Nydelig..
Gro Kristin <3
Det så utrolig godt ut 🙂