Gro lager ribbe med en ny vri..

Dette var bare nydelig godt.. 

Dette var jo bare helt nydelig godt.. 

Oppå ribba smurte jeg den inn i en selvkomponert saus som jeg hadde litt av hvert oppi.. 
Eksakte mål har jeg ikke.. 
Men det jeg hadde i sausen var: 

Rødvinseddik
Sukrin-gold (brunsaukker)
Worcestersaus
Finhakkede soltørkede tomater
Finhakket gul løk
2 fedd hvitløk finhakket
Maldon salt
Grovmalt pepper

Helte det hele over ribbba, å gnidde det godt inn
Stekte ribba på 180 grader i 3 timer. 

Så lagde jeg en rotmos av gulrot og kålrot, som jeg hadde litt meierismør i.

Så lagde jeg en fløtesaus.
5 dl kremfløte
1 pk philidelfiaost
3 dråper svart trøffelolje
1/2 ts malt muskattnøtt
1 ts malt ingefær
Maldon salt
Grovmalt pepper

Lot det hele få stå å putre og tykne litt.. 
Så hadde jeg oppi en liten brokkoli og 1/2 blomkål som jeg hadde delt i små dusker.

Lot det så få putre videre til blomkålen og brokkolien ble myke. 
Hadde så alt oppi en blender, å mikset det til en fin purre.. 

Så var det bare å dandere fatet, først la jeg rotmosen midt på fatet. 
Deretter ribba oppå, å helte så litt av purreen over.. 
Tok litt ribbefett fra formen å hadde rundt på fatet.. 

Dette var helt nydelig.. Og en ny måte å servere ribbe på 🙂

Gro Kristin <3

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg