Dette var bare nydelig godt..
Dette var jo bare helt nydelig godt..
Oppå ribba smurte jeg den inn i en selvkomponert saus som jeg hadde litt av hvert oppi..
Eksakte mål har jeg ikke..
Men det jeg hadde i sausen var:
Rødvinseddik
Sukrin-gold (brunsaukker)
Worcestersaus
Finhakkede soltørkede tomater
Finhakket gul løk
2 fedd hvitløk finhakket
Maldon salt
Grovmalt pepper
Helte det hele over ribbba, å gnidde det godt inn
Stekte ribba på 180 grader i 3 timer.
Så lagde jeg en rotmos av gulrot og kålrot, som jeg hadde litt meierismør i.
Så lagde jeg en fløtesaus.
5 dl kremfløte
1 pk philidelfiaost
3 dråper svart trøffelolje
1/2 ts malt muskattnøtt
1 ts malt ingefær
Maldon salt
Grovmalt pepper
Lot det hele få stå å putre og tykne litt..
Så hadde jeg oppi en liten brokkoli og 1/2 blomkål som jeg hadde delt i små dusker.
Lot det så få putre videre til blomkålen og brokkolien ble myke.
Hadde så alt oppi en blender, å mikset det til en fin purre..
Så var det bare å dandere fatet, først la jeg rotmosen midt på fatet.
Deretter ribba oppå, å helte så litt av purreen over..
Tok litt ribbefett fra formen å hadde rundt på fatet..
Dette var helt nydelig.. Og en ny måte å servere ribbe på
Gro Kristin <3
Ha en fin kveld videre!