Bolledeigoppskrift
1 kg hvetemel
200 gram sukker
200 gram smeltet smør
5 dl melk
100 gram gjær
2 egg
2 ts kardemomme (Kan sløyfes)
Smelt smør og varm opp melken. Bland det, å la det bli kroppstempratur.
Tilsett gjær i det bløte.. Rør det godt..
Bland alt det tørre, og tilsett det våte..
Elt det godt i minst 20 minutt..
Sett deigen til heving, ca 1 time..
Bak ut bollene, la de heve nye 30-40 minutt..
Trykk inn på midten så du får ei grop. Det har du vaniljekremen oppi..
Stek de midt i ovnen på 200 grader i 10 minutt..
Så er det bare å la de avkjøle seg litt og ha på melisglasur og kokkosmasse..
Oppskrift på Hjemmelaget vaniljekrem finner du her.. <- trykk på de fargede bokstavene.
Nam nam…
Gro Kristin <3
1 kommentar
Nam! Ser så godt ut! :-))
Ha en flott mandag og start på den nye uken!