Dette er en fantastisk romantisk rett..
Denne lagde jeg og Stig i dag. Det er ca 8år siden vi lagde den første gang..
Så i helga nå når vi er alene og det er kjærestetid, så kom vi på denne retten 🙂
Foto: G. Solum /Damer-for faen
Foto: G. Solum /Damer-for faen
300 gram kyllingfilee
2 ss rapseolje
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 rød chilli
3 ts finhakket/paspet fersk ingefær
Saften fra 2 appelsiner
3 ts maisennamel
2 dl vann
1 klype maldonsalt
1 klype grov pepper
Pasta som beskrevet på pakkningen
Først gjør du klart alt..
Kutt opp kyllingen i passe biter.
Finkutt hvitløk, sjalottløk, chilli og ingefær å ha det i en skål.
Kutt opp vårløken å ha i egen skål
Bland maisenna og vann, press over saften fra appelsinen..
Sett så pastaen til koking.. Dette går fort.. 🙂
Foto: G. Solum /Damer-for faen
Stek kyllingen til den får en gylden farge. Den har du så over i en skål å setter til siden.
Foto: G. Solum /Damer-for faen
Så har du i blandingen med finkuttet hvitløk ,sjalottløk, chilli og ingefær.
Foto: G. Solum /Damer-for faen
La det surre i ca 1 minutt, så har du over vårløken..
La det surre enda ett minutt.. Før du har i blandingen med vann, maisenna og appelsinsaft..
Foto: G. Solum /Damer-for faen
La det putre et par minutter. Tilsett så kyllingen, å la det putre et par minutter til..
Foto: G. Solum /Damer-for faen
Nam nam.. Så nydelig godt 🙂
Et lite tilleggstips..
Denne retten har en god sitrussmak. Men noen gang i året så får vi appelsiner som ikke er særlig med smak.
Da går det fint å tilsette litt saft fra sitron eller lime, for å få frem litt syrlighet.. 🙂
Eller øke mengden med fersk ingefær..
Gro Kristin <3
NB! Bilder og tekst kan ikke kopieres uten samtykke fra Damer-for faen. Dette i ihht til åndsverkloven og copyright.