Fikk så veldig lyst på sjokoladekake i dag.
Men så var det å lage noe med det vi har, uten å skulle ut for å handle.
Og også tenke på at Stig ikke tåler egg..
Så da var det bare å Google..
Å fant en nydelig god oppskrift på “Det søte liv”
Jeg brukte 26 form, i stedet for 20 som i oppskriften. + at jeg doblet oppskriften..
Vi lagde litt annerleders krem på toppen også og endret litt på steketiden..
Så nå skal jeg dele oppskriften med dere her
Altså, slik vi lagde den
4 dl sukker
6 dl hvetemel
6 ss kakao
2 ts natron
4 kaldt dl vann
12 ss matolje
2 ts vaniljeessens
2 ts lys eddik (7%)
Bland alt og miks rask.. Hell så over i 26 cm rundform, sett det inn midt i ovnen på 180 grader i 40 minutt.
La så kaken avkjøle seg, før du har på fyllet.
Fyll:
200 g margarin
4 ss kakao
4 dl melis
1 dl oboy
1 dl sterk kaffe
Miks myk smør og ha oppi resten. Dette gir en utrolig god og mouseelignende konsistens..
Ha det på kaka.. Her er det lov å ha på masse..
Dette er ei riktig mektig kake. Veldig myk og saftig..
Gro Kristin <3
Wow! Den så kjempegod ut!