Gro’s nydelige hjemmemarinerte kyllingvinger.

De fleste av oss kjøper nok ferdig kyllingvinger i butikken. Er enklest det. Og gode er de jo..

Men som det alltid sies.. Hjemmelaget er alltid best.
Noe disse kyllingvingene beviser..


 
Finner frem en pose rå umarinerte kyllingvinger fra fryserboksen..
Vanligvis krydrer vi dem bare med kyllingkrydder eller grillkrydder og har litt matolje over..

Men denne gangen var mor i huset i slaget. Hun ville eksperimentere litt..
Jeg beklager jeg ikke kan vise til noe trinn til trinn bilder. Jeg viste ikke at disse skulle bli så gode.
Eller at mannen skulle kreve at jeg skrev ned innholdet i min hjemmelagde marinade for bruk senere..

Så her har dere oppskrift..

1,5 dl brunsukker
0,5 dl farin
5 ss kyllingfond
1 dl Cognac
10 dråper sterk chillisaus (Ala Tabasco)
5 ss rødvinseddik
3 ss worcestersaus
5 fedd hvitløk
2 ss tomatpurre
Grovmalt pepper og Maldon salt.

Ha først i brunsukker, farin og kyllingfond.. La dette putre litt til sukkeret har smeltet..
Tilsett alt det andre..
Vær forsiktig når du har i cognacen.. Det kan flamme opp.. Så ta kasserollen av plata når du heller oppi den..
La det hele putre et par minutter til sukkeret er helt oppløst.. 
Smak til med grovmalt pepper og maldonsalt..

Så smører du inn vingene med marinaden. La det stå 1 time å trekke inn.
Før du setter plata midt i ovnen på 200 grader. Og la det få steke ca 1,5 time..

Nam nam..

Gro Kristin <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg