Enda ei kake jeg lærte å lage som tenåring.
Oppskrifta fikk jeg av min lærer på skolekjøkkenet.
Jeg var så glad i kaka, så hun sa at denne oppskriften skulle jeg få til odel og eie og sette mitt navn på.
Det var ei oppskrift som hadde vært i hennes familie i mange mange år, som hun fikk av sin bestemor.
Så denne deler jeg med glede. En nydelig saftig deilig eplekake <3
2 egg
2 dl sukker
1 dl melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 epler
2 ss sukker
1 ss kanel
Rund form 24cm
180 grader i 45 minutt, nederste rille i ovnen.
Først blander jeg de øverste ingrediensene til en fin kakerøre.
Heller røra oppi en rundform, som jeg har smurt.
Så deler jeg eplene og tar ut kjerna og kutter de i skiver.
Noen ganger velger jeg å skrelle eplene, mens andre ganger, slik som nå får skallet være på.
Alt etter hvilke epler jeg bruker.
Så har jeg epleskivene oppi en liten pose, tilsetter sukker og kanel, og rister godt.
Så over til det klissne arbeidet. Ta opp bit for bit, og dytte det nedi røra i formen..
Så er det bare å sette det inn i forvarmet ovn i 45 minutter.
Den er best når den serveres varm med is til..
Nam nam..
Gro Kristin <3
Fikk skikkelig vann i munnen av den;) Jeg elsker jo varm eplekake og bananbrød med vanilje is til, det er bare som en drøm servert på et fat;)