Dette var jo nydelig godt da.. Veldig søtt, men godt til svinekjøtt med salat og annet godt grillet..
Først halvkokte jeg amandinepoteter.
Blandet i bollen:
1 boks crème fraiche
1/2 glass Hellmanns majones
8 fedd hvitløk fra glass
1 bunt gressløk
Maldon salt og grovmalt pepper
Så blandet jeg rett oppi stekepanna:
1 dl brunt sukker
1/2 dl farin
Ca 5 ss hvit eddik
2 ss worcester saus
1 ss mirin
2 ss soyasaus
1/2 dl cognac
Rør på middels varme til sukkeret er oppløst.
Del potetene i passe biter å ha det i stekepannen med sukkerblandingen.
La det surre til sausen er blitt tykk og lagt seg fint rundt potetene..
Ta det av plata og avkjøl det litt..
Ha så potetene i den andre røra. Og vend det forsiktig.
Blir ikke så fin farge. Men nydelig godt 🙂
***** om man liker det søtt..
Gro Kristin <3